Pozdrav udeležencem delavnice

Pozdrav udeležencem delavnice

od Sergej Lah -
Število odgovorov: 0

Pozdravljeni v delavnici »Kako uporabnikom slovenskih knjižnic približati sistem COBISS«.


Kot eden od predavateljev, vam bom v prvem delu delavnice (izpeljanem v živo) najprej predstavil osnovna izhodišča sistema COBISS kot organizacijskega modela povezovanja knjižnic, v nadaljevanju pa iskalno orodje po vzajemnem in lokalnih katalogih slovenskih knjižnic, COBISS+.

V preteklosti sem vrsto let delal na področju sistemske podpore in razvoja programske infrastrukture na področju razvoja programske opreme COBISS3. Kot predavatelj in učitelj sem sodeloval z vrsto ustanov in organizacij na področju razvoja in izvedbe različnih oblik izobraževanj in usposabljan z IKT vsebinami, ter razvoja e-kopmpetenc različnih skupin uporabnikov. Podiplomsko sem se izpopolnjeval na Ekonomski šoli Univerze v Ljubljani, kjer sem  magistriral s področja uporabe družbenih medijev in tržnega komuniciranja neprofitnih organizacij. V zadnjih letih se intenzivneje ukvarjam s področjem izgradnje odnosov s COBISS uporabniki v Sloveniji in državah COBISS.net, ter razvojem in implementacijo spletnih rešitev na tem področju. Sem član uredništva  družbenih medijev, ki jih uporabljamo na IZUM-u, ter nekaterih drugih spletnih medijev IZUM-a, kot sta COBISS Blog in spletna revija Organizacija Znanja.

Za vsa vaša vprašanja, sem vam na voljo tako v času delavnice v živo, kot po zaključku delavnice, v forumu v okviru Moodle spletne učilnice ali po e-pošti na naslovu sergej.lah@izum.si.

Sergej Lah