Spletna učilnica je namenjena poglobljenemu osvajanju tem predstavljenih v spletni delavnici z naslovom "Kako uporabnikom približati COBISS"!


Vsebina delavnice
Tako kot spletna delavnica v živo je tudi spletna učilnica razdeljena na več sklopov:


- Sistem COBISS in mreža COBISS.net
- Moj profil COBISS
- COBISS+ iskanja in druge funkcionalnosti
- mCOBISS


Sestavni del delavnice "Kako uporabnikom približati COBISS" so tudi sprotna preverjanja znanja v obliki kratkih vprašalnikov oziroma kvizov. Kvizi v vsakem vsebinskem sklopu so namenjeni samopreverjanju in utrjevanju znanja. Vsak opravljen kviz, razen zaključnega preverjanja, je pripravljen tako, da je na zastavljena vprašanja mogoče odgovarjati večkrat, po zaključku pa je mogoč ogled pravilnih odgovorov.


Potrdilo o udeležbi
Za izdajo potrdila o uspešno zaključeni udeležbi na delavnici je treba opraviti zaključne naloge v obliki kviza, na podoben način kot v primeru vprašanj oziroma kvizov v posameznih tematskih sklopih učilnice. Zaključni kviz lahko opravljate samo enkrat in je časovno omejen. Za izdajo potrdila je treba zbrati 50 % vseh možnih točk.


Vprašanja in žulji
Za vsa vaša vprašanja o obravnavanih temah oziroma o katerihkoli temah, povezanih z uporabo servisov in aplikacij COBISS, specifičnih primerih uporabe COBISS+ in mCOBISS je pripravljen forum. Vabimo vas, da v forumu zastavite vprašanja in pobude, primere dobre prakse, pa tudi dileme, pripombe, saj bomo lahko tako delavnico kot naše servise na ta način naredili še boljše.

  • Forum, je namenjen obvestilom o vsebinah delavnice, dopolnitvah in načinu dela v spletni učilnici. Nove teme v forumu lahko odprejo  le predavatelji in drugi izvajalci delavnice. Ob vsaki odprti temi (obvestilu) lahko udeleženci zastavite vprašanje, odgovor ali komentar!

  • Ikona Forum
    Splošni forum s temami iz vsebin delavnice

    Forum, je namenjen vprašanjem udeležence, ter razpravi o obravnavanih vsebinah, oziroma o čemerkoli na temo uporabe COBISS servisov in aplikacij, specifičnih primerih uporabe COBISS+ in mCOBISS.


    Dostop bo omogočen ko (vsi pogoji): Pripadate poljubni skupini