Skupno ustvarjanje seznama uporabnih orodij

Skupno ustvarjanje seznama uporabnih orodij

od Tatjana Kikec -
Število odgovorov: 4

Pozdravljeni,

v zadnjih tednih učitelji brskamo za različnimi orodji za izvajanje pouka na daljavo, sodelovanja na daljavo, samostojnega dela učencev oz. dijakov in nenazadnje za popestritev pouka. Pričeli smo uporabljati različna bolj ali manj preprosta orodja, ki so nam bila do sedaj manj poznana ali celo nepoznana. Da bi si lažje medsebojno pomagali glede izbire različnih orodij, smo v sodelovalnici ustvarili wiki uporabna orodja, kamor vas lepo vabimo, da dopišete orodje, ki ga uporabljate in ga na kratko opišete. Opis orodja naj obsega:

Ime orodja:
Spletna stran:
Jezik:
Kratek opis: ... kaj omogoča, kakšne so njegove prednosti, morebitne pomanjkljivosti, omejitve, je potrebna registracija, morajo biti prijavljeni tudi učenci …
Zaslonska slika orodja:

V kolikor kdor ni vešč uporabe wikija, naj opis objavi tukaj v forumu in ga bomo dodali v wiki.

S skupnimi močmi lahko ustvarimo bogat seznam orodij, ki nam bo v korist tudi marsikdaj pozneje. Zato lepo vabljeni k sodelovanju.

Lep pozdrav,

Tatjana

V odgovor na Tatjana Kikec

Odg: Skupno ustvarjanje seznama uporabnih orodij

od Maja Vičič Krabonja -

Pozdravljeni,

ali ne bi bilo bolj smisleno primernih aplikacij objavljati kar na https://podpora.sio.si/, kjer za to že prostor? Tu je veliko stvari že zbranih, pa še širši javnosti so dostopne, ne le geografom.
Samo predlog :-)
Maja
V odgovor na Maja Vičič Krabonja

Odg: Skupno ustvarjanje seznama uporabnih orodij

od Mirsad Skorupan -
Maja,
tam je sedaj toliko vsega, da je postalo nepregledno.
Nič slabega ne vidim v tem, da geografi zbiramo orodja, ki so nam najbolj blizu in uporabni za geografijo.
V odgovor na Mirsad Skorupan

Odg: Skupno ustvarjanje seznama uporabnih orodij

od Igor Lipovšek st. -
Predlagam, da nadaljujemo z dodajanjem orodij. Sem šel pogledat osnovo, ki obeta enostaven in pregleden vnos. 10 minut dela.

Pokazalo pa se je, da gredo pričakovanja učiteljev geografije v treh smereh:
  • eni si želijo vzorce pouka in učnih postopkov. Sami bodo bodisi posnemali ali s kritičnim razmislekom prilagodili (ali čisto drugače) vodili svoj pouk;
  • drugi si želijo vzorce gradiv (prosojnic, delovnih listov, tras ekskurzij ...), ki jih bodo uporabili pri svojem pouku;
  • tretji si želijo e-orodja, s katerimi bodo učenci ali dijaki sami ali z učiteljevo pomočjo delali, razmišljali in sodelovali.
Za tretje je wiki, ki ga je Tatjana pripravila, kot nalašč.

P.S. Z vnašanjem v wiki spoznamo orodje, ki ga imajo vse šolske spletne učilnice. Orodje je dobro, ker beleži vsako dijakovo/učenčevo početje in vsak njegov prispevek.
V 7. razredu sem nastavil wiki v obliki preglednice: po stolpcih za vse evropske enote, v vrstah pa so naravni in družbeni dejavniki. Vsak učenec mora z vpisi zapolniti tri raznovrstna polja. Zelo dober povzetek in primerjavo so naredili. Bom ponovil tudi v nekoronskih časih. :-)
V odgovor na Maja Vičič Krabonja

Odg: Skupno ustvarjanje seznama uporabnih orodij

od Anton Polšak -
Spoštovani

Podpiram tudi Majin predlog; če imate pravice objavljanja, lahko objavite kakšno novico ali konkreten zapis, saj se v Sodelovalnici dogaja marsikaj koristnega in uporabnega, ki pa resda ni namenjena najširšemu krogu učiteljev.

lep pozdrav
Anton Polšak