AKTUALNO

AKTUALNO

od Jožica Gramc -
Število odgovorov: 0

Osveženispletni portal EUekspres

EUekspres dnevno ponuja pestro paleto vsebin in tem, ki obravnavajo aktualno dogajanje v Evropi, kot so prizadevanja za spodbujanje gospodarske rasti in zaposlovanja, pomen znanja in izobraževanja, varstvo okolja in zelena rast, razbija mite o Evropski uniji in politikah ter prinaša tradicionalne jedi držav članic EU.

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vabi k branju osveženega spletnega portala EUekspres (www.euekspres.eu), ki slovenskim bralcem zopet prinaša aktualne novice, zanimivosti in zgodbe iz evropskega prostora. Vsebine portala EUekspres so namenjene splošni javnosti, predstavljene pa so tudi segmentirano po posameznih ciljnih skupinah – mladim, zaposlenim v izobraževanju, civilni družbi, javnemu sektorju, podjetnikom…

Vabijo vas tudi k naročilu na tedenske spletne novice, v katerih bodo zbrali aktualne novice v ključnih kategorijah. Tedenske spletne novice, ki jih boste prejeli na svoj e-naslov, vas bodo v zgoščeni obliki opozorile na najbolj zanimive članke na spletnem portalu EUekspres ter na aktualne dogodke v Evropski uniji.

Kaj vam ponuja osveženi portal EUekspres? V EUekspresu posebno pozornost posvečajo javnim posvetovanjem in natečajem, ki jih objavlja Evropska komisija.

Vsak mesec bodo objavljali pogovore z enim od evropskih komisarjev ali drugim vidnejšim predstavnikom Evropske komisije v zvezi z aktualnimi temami, analitične članke o pomembnih in aktualnih evropskih dilemah ter kolumne štirih evropskih državljanov – Slovencev, ki opisujejo svoje življenje in doživljanje evropskega prostora. Svoje poglede, stališča in razmišljanja bodo mesečno z bralci delili štirje kolumnisti: vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Nataša Goršek Mencin, pobudnik projekta Simbioz@ in strokovni direktor Zavoda Ypsilon Žiga Vavpotič, inovatorka, ustvarjalka in poslovna mama Erika Drobnič ter upokojeni novinar, dopisnik in urednik Tone Hočevar. Poleg tega EUekspres napoveduje tudi vse opaznejše dogodke, ki se bodo zgodili v Sloveniji in zunaj nje ter odsevajo delovanje Evropske komisije in predstavništva.

Več informacij tukaj.

Vir: Evropska komisija, Prestavništvo v Sloveniji