Učne poti

Odg: Učne poti

od Mirsad Skorupan -
Število odgovorov: 0
Še eno vabljivo in zanimivo območje za raziskovanje.
Poseben pa je način promocije kraja odobravanje. Vse so nam pripravili. Zloženko in učne liste. Na nas je samo, da obiščemo te kraje.

Spoštovani!

Smo ekipa organizatorjev 16. geografskega raziskovalnega tabora z naslovom "Obmejnost kot priložnost brezmejnih možnosti", ki je julija 2012 potekal v občini Brežice. Naši študenti so se v sklopu petih delavnic ukvarjali z različnimi temami. Študentke pedagoške smeri so v sodelovanju z lokalnimi društvi in posamezniki pripravile zasnovo šolske ekskurzije po občini, ki je primerna predvsem za učence zadnje triade. V ekskurzijo so zajeti tako geografski kot zgodovinski aspekti, zato smo se odločili, da bi material, ki so ga pripravile naše študentke, posredovali tako svetovalcem s področja geografije kot tudi zgodovine, prav tako pa material pošiljamo Društvu učiteljev geografije.

Ekskurzija je podrobneje predstavljena v zborniku, ki smo ga izdali prejšnji teden, v prilogi pa vam pošiljamo vzorec učnega lista z rešitvami za učitelje in promocijske zloženke.

Naš glavni interes je, da se pripravljeni material med učitelji čimbolj razširi in da občina Brežice postane prepoznavnejši cilj šolskih ekskurzij, saj ponuja ogromno možnosti za različne aktivnosti na dokaj majhnem območju. Velik interes je bilo zaznati tudi med lokalnimi društvi in posamezniki, s katerimi smo sooblikovali to ekskurzijo, zato sama realizacija ne bo težavna.

Uporaba zbranega gradiva je popolnoma brezplačna in brez omejitev (razen v primeru navajanj v strokovnih in znanstvenih člankih, ko se mora upoštevati splošna pravila citiranja), prav tako pa je brezplačen tudi zbornik, ki smo ga izdali. Če ste zainteresirani, vam lahko zbornik posredujemo v PDF obliki, prav tako pa vam lahko posredujemo kakšen natisnjen izvod. V pripravi je še ločen učni list z vprašanji za učence, ki vam ga bom posredovala tekom tega tedna, zraven pa bom priložila wordov dokument za učitelje.

Zelo bi bili veseli tudi, če bi bili ob zadostnem interesu v prihodnosti pripravljeni zasnovo ekskurzije nadgraditi, izboljšati in prilagoditi tako za mlajše kot tudi starejše učence in dijake, branili pa se ne bi tudi nadaljnjega sodelovanja.

V upanju, da naše delo ne bi ostalo samo na papirju, vas lepo pozdravljamo,

--
Simon Koblar, Tina Krošelj, Veronika Sorčan, Suzana Vurunić, organizatorji tabora.