So ljudje v Evropski uniji srečni?

So ljudje v Evropski uniji srečni?

od Jožica Gramc -
Število odgovorov: 0

So ljudje v Evropski uniji srečni?

EUROFOUNDmladi in delo

Na vprašanje “Ali so ljudje v Evropski uniji srečni” ni enostavno odgovoriti. Kljub temu je Eurofound nanj poskušal odgovoriti raziskavo. Od leta 2003 so objavili tri raziskave “Kvaliteta življenja”, zadnja med njimi pa je bila objavljena letošnjega 29. novembra.

Tretja izdaja vseevropske raziskave pod drobnogled vzame tako objektivne okoliščine življenj evropskih državljanov, kot tudi njihova subjetivna doživljanja le-teh. Ker so podatki v raziskavi urejene glede na starostne skupine, je dragocena tudi za razumevanje položaja mladih.

V primerjavi z letom 2007, je raziskava zanala več kot 20 % zmanjšanje optimizma in zadovoljstva med ljudmi, kar je posledica težjih življenjskih pogojev. Vedno več ljudi poroča o težavah pri shajanju skozi mesec, brezposleni imajo več težav pri dostopu do storitev, obenem pa se znižuje zaupanje v ključne javne institucije. Ne glede na vse pa so mladi med 18. in 24. letom na splošno skupina, v kateri vlada največja mera optimizma.

Več o raziskavi in mnenju Evropskega mladinskega foruma najdete na spletni strani http://intranet.youthforum.org/newsletters/node/43801.

Vir: Evropski mladinski forum