Informacija in povabilo

Informacija in povabilo

od Jožica Gramc -
Število odgovorov: 0
Informacija in povabilo k sodelovanju pri 1. UNESCO mednarodnem tednu kulturno-umetnostne vzgoje
 

UNESCO je na svoji 36. Generalni konferenci razglasil četrti teden v maju za 1. mednarodni teden kulturno-umetnostne vzgoje in pozval nacionalne komisije ter pristojna ministrstva v vseh državah članicah, da o tem obvestijo vzgojno-izobraževalne, kulturne, mladinske in druge ustanove, organizacije in zveze ter medije in jih povabijo k sodelovanju in organizaciji dogodkov na nacionalni, regionalni in lokalni ravni. Glavni cilj mednarodnega tedna je povečanje globalnega zavedanja pomena kulturno-umetnostne vzgoje ter krepitev sodelovanja med ključnimi akterji na tem področju.

 

1. Mednarodni teden kulturno-umetnostne vzgoje poteka od 21. do 27. maja 2012. V Sloveniji bodo letos v to vključena tudi dogajanja s tega področja, ki se bodo odvijala teden dni pred in po tem uradnem tednu.

 

Več o tem na spletni strani www.kulturnibazar.si v posebni rubriki 1. UNESCO Mednarodni teden kulturno-umetnostne vzgoje kjer bodo zbirali informacije o dogajanjih namenjenih otrokom in mladim na tem področju po vsej Sloveniji, pri čemer bodo v ponudbi kulturnih in drugih ustanov posebej poudarjeni kulturno-vzgojni dogodki, ki bodo dostopni brezplačno.

 

Vir in več informacij: MIZKŠ, 16. 5. 2012