Ali kdo ve, kaj je z novimi učnimi načrti v OŠ. Ali je za fiziko že sprejet? Kje se ga da dobiti?
LP, Jože
Živjo.
Mislim, da so se šđe najbolj približali novemu učnemu načrt v ROKUSU. http://www.devetletka.net/gradiva/fizika
Jaz sem že letos uporabljala njihove učbenike in delovne zvezke in so mi všeč.
Mislim, da so se šđe najbolj približali novemu učnemu načrt v ROKUSU. http://www.devetletka.net/gradiva/fizika
Jaz sem že letos uporabljala njihove učbenike in delovne zvezke in so mi všeč.
Pozdravljeni,
po mojih informacijah bodo učni načrti stopili v veljavo s 1. septembrom 2011, trenutno pa so v procesu lektoriranja. Baje bomo tudi na študijskih srečanjih v živo, seznanjeni s sprejetimi spremembami.
Kot pa pa vem vsaj pri fiziki ni bistvenih sprememb od tistih, ki smo jih videli že pred letom ali dvema.
Prilagam pa povezavo na zanimivo vprašanje v Večeru.
po mojih informacijah bodo učni načrti stopili v veljavo s 1. septembrom 2011, trenutno pa so v procesu lektoriranja. Baje bomo tudi na študijskih srečanjih v živo, seznanjeni s sprejetimi spremembami.
Kot pa pa vem vsaj pri fiziki ni bistvenih sprememb od tistih, ki smo jih videli že pred letom ali dvema.
Prilagam pa povezavo na zanimivo vprašanje v Večeru.
Pozdravljeni!
Morda razumem narobe, samo, pri nas na šoli je bilo rečeno, da učbeniški skladi ostajajo nespremenjeni. Torej pomeni za novo šolsko leto nespremenjen učbenik. Učni načrt pa spremenjen. Potrebno bo kar nekaj prilagajanja.
Morda razumem narobe, samo, pri nas na šoli je bilo rečeno, da učbeniški skladi ostajajo nespremenjeni. Torej pomeni za novo šolsko leto nespremenjen učbenik. Učni načrt pa spremenjen. Potrebno bo kar nekaj prilagajanja.
No, med tem časom je že prišel na svetlo nov učni načrt za OŠ, ki je še nelektoriran. Ker bo verjetno zanimiv tudi za gimnazijske in srednješolske profesorje, ki ga ne morejo videti v spletni učilnici za OŠ, ga pripenjam.
Meni je simpatično.
Tudi meni je bolj všeč, kot prejšnji. Zdi se mi prav, da je več ur namenjenih utrjevanju in drugim aktivnostim. Kako pa bo vse šlo, pa bomo teko videli, ko bomo po njem delali.
Meni ni pa to nič jasno.
Vrstni red: 8 in 9. razred je priporočljiv. Kar pomeni ni obvezen iz česar sledi, da bodo nekateri vesolje obravnavali v 8., drugi v 9. razredu. Kaj bo s tekmovanji iz fizike? Kaj iz astronomije? Povrhu vsega pa smo na naši šoli oddali seznam potrebščin za naslednje leto? Ali res menite, da bo nov načrt potrjen? Ali je res treba tako na hitro? Mogoče zato, da bo Rokus koval dobičke?
Lp Petra.
Vrstni red: 8 in 9. razred je priporočljiv. Kar pomeni ni obvezen iz česar sledi, da bodo nekateri vesolje obravnavali v 8., drugi v 9. razredu. Kaj bo s tekmovanji iz fizike? Kaj iz astronomije? Povrhu vsega pa smo na naši šoli oddali seznam potrebščin za naslednje leto? Ali res menite, da bo nov načrt potrjen? Ali je res treba tako na hitro? Mogoče zato, da bo Rokus koval dobičke?
Lp Petra.
Menu je tdi všeč, a poraja se mi kup vprašanj. Ali je že potrjen?
Ali je že kakšen učbenik, nepisan po njem, ali je le Rokusov tisti, ki je vsaj približno blizu temu?
Kaj če smo učbenike za prihodnje leto že potrdili (torej svojo izbiro učbenika za naslednje šolsko leto sem morala potrditi do 1.3.), star učbenik pa seveda ne sledi novemu načrtu in bo cel kup težav in zadreg.
Ali je že kakšen učbenik, nepisan po njem, ali je le Rokusov tisti, ki je vsaj približno blizu temu?
Kaj če smo učbenike za prihodnje leto že potrdili (torej svojo izbiro učbenika za naslednje šolsko leto sem morala potrditi do 1.3.), star učbenik pa seveda ne sledi novemu načrtu in bo cel kup težav in zadreg.
Čudovito....
Sploh mi ni jasno čemu naj služi nov učni načrt, ker se o tem, da je stari tako slab, da bi bil neuporaben nikoli nismo pogovarjali. Vedno je bilo govora samo o tem, da je preobsežen in da je realizacija v osem razredu nemogoča. Še hranim list na katerem me je pedagoški svetovalec, ko me je obiskal spraševal, kaj bi jaz izločil.
In zdaj nekdo potegne na plan nasprotno od željenega. Kot da se kdo dela norca iz nas....... sicer pa smo tako državni uradniki in ne intelektualci.
O učbenikih se seveda strinjam. Tudi jaz sem za naslednje leto že dal ravnatelju seznam-tudi za fiziko. Pojasnil ne pričakujem od nikogar, ker bi bila verjetno smešna in ne bi zdržala strokovne ocene.
O učbeniku sploh nisem razmišljal. Delam na dvojezični šoli, kjer moramo imeti vse učbenike prevedene tudi v madžarščino
. To pomeni, da bomo morali še "neobstoječe" učbenike pregledati, izbrati najprimernejšega, se uskladiti z založbo, če je pripravljena v dvojezični ponatis (do sedaj je bil pripravljen samo Modrijan - sodelovanje odlično) in se lotiti prevoda, za kar Zavod RS za šolstvo in MŠŠ morata zagotoviti sredstva. In bomo imeli en dvojezični učbenik ?izmed katerih? bomo lahko izbirali. To bo predvidoma čez 3 leta (v najboljšem primeru). Marsikaj bi lahko še povedali na to temo .... pa bomo na študijski skupini ob kavici
. L.p.