Zelo pomembno se mi zdi, da v razredu spodbujamo raznojezičnost hkrati pa smo učitelji zgled strpnosti do drugih kultur in narodov, še posebno, ko se v razredu znajde tudi tujec. Sama sem bila na praksi deležna šolskega projekta, s katerim so poleg spoznavanja različnih kultur in jezikov učence spodbujali tudi k medsebojnem spoštovanju. Na šoli je potekal festival, ki se je začel s prireditvijo, na kateri so se predstavili vsi učenci, ki govorijo še kakšen drug jezik, in sicer tako, da so deklamirali ali zapeli kakšno njihovo pesem ali pa povedali krajšo zgodbo. V drugem delu so učenci skupaj s starši pripravili tradicionalne jedi in jih predstavili na tržnici narodov. Vsak izmed učencev je lahko prišel do posamezne stojnice, poizkusil njihove tradicionalne jedi ter izvedel kaj novega o njihovi kulturi.
Na delavnici, katere namen je bil medkulturni dialog in spoštovanje sem predvajala posnetek v jeziku edinega tujca, ki je bil v razredu. Vsi učenci so se spogledovali edino on se je smejal. Na koncu smo se pogovorili, kako so se počutili, učenec jim je nato povedal, o čem je zgodba govorila in še nekaj besed o svoji kulturi. Učenci so se tako lažje vživeli v njegova občutja, ko sam ni razumel slovenščine.
Dober se mi zdi predlog, ki ga je podala Beti Škof. Če so besede zapisane na post it listkih, jih učenci lahko kadarkoli preberejo in si lažje zapomnijo. Hkrati pa poleg razlike v izgovorjavi opazijo tudi razliko v zapisu besed. V le redkih jezikih se npr. besede zapišejo tako, kot se izgovorijo. Zelo dober način se mi zdi tudi petje pesmi v različnih jezikih. Tako učenci ugotovijo, da kljub temu da so si kulture med seboj različne, imajo tudi nekaj skupnega, kar jih povezuje.