Najmlajši in učenje

Najmlajši in učenje

by Amalija Cotman -
Number of replies: 0

V kategoriji najmlajši najdemo 5 podkategorij. Gradiva,  igre, pesmi, risanke in zgodbe. Na straneh najdemo zbirko povezav do raznih uporabnih gradiv za delo z najmlajšimi. Znotraj kategorije najdemo med drugim povezave do nekaj strani z večjezičnimi ali angleškimi knjigami, spletne strani British Council-a z gradivi za pouk angleščine in  strani z izobraževalnimi pesmimi.

Obiskala sem stran Free Children stories,  kjer najdemo zbirko zgodb za otroke različnih starosti. Večino zgodb spremlja tudi zvočna knjiga v obliki videoposnetka. Stran se mi zdi zelo zanimiva, škoda edino, da je na njej veliko reklam.

V kategoriji Učenje pa najdemo naslednje kategorije: gradiva, jezikovana orodja, jezikovna potrdila, jezikovni portfolio, zanimivosti, natečaji, testi in zanimive spletne povezave. Podstrani vsebujejo pestro zbirko strani povezanih z učenjem jezika. Med drugim najdemo kar nekaj gradiv za učenje in poiučevanje, nekaj novic, informacije o certifikatih, jezikovnih natečajih ter pestro zbirko jezikovnih orodij.

Obiskala sem stran Prvi slovenski tezaver za Kindle, ki nas obvešča, da je Center za jezikovne vire in tehnologije pripravil prvi slovenski (brezplačni) slovar za e-bralnih Kindle, ki je sestavljen iz slovarjev Sopomenk, Sloleks, Kolokacij in frekvenčnih seznamov. Na strani tudi najdemo povezavo do slovarja.  Ta novica me je še posebaj zanimala, saj sem tudi sama uporabnica e-bralnika Kindle in si bom zagotovo tudi sama prenesla slovar ter ga z veseljem uporabljala.