Barbara, uporaba slikanice se mi zdi odlična ideja, saj slikanica že sama po sebi motivira otroka. Sama sem na praksi uporabila 2 angleški slikanici, učenci so izredno dobro in z zanimanjem sledili. Dobro se mi zdi, če je mogoče, da je slikanica v obeh jezikih, saj to predstavlja vez, ki jo morda potrebuje kdo od učencev in mu lahko pomeni sprejemanje njegovega lastnega jezika.
Strinjam se tudi s plakati z besedami in stavki v različnih jezikih. Dodala bi še, da lahko na različne predmete v učilnici prilepimo besede v različnih jezikih (primer: na vrata prilepimo besedo vrata v španskem jeziku). Dober primer kratke jezikovne aktivnosti lahko uporabimo pri glasbi, kjer že naučeno pesem podkrepimo z besedilom v tujem jeziku (primer. Mojster Jaka).
Strinjam se tudi s plakati z besedami in stavki v različnih jezikih. Dodala bi še, da lahko na različne predmete v učilnici prilepimo besede v različnih jezikih (primer: na vrata prilepimo besedo vrata v španskem jeziku). Dober primer kratke jezikovne aktivnosti lahko uporabimo pri glasbi, kjer že naučeno pesem podkrepimo z besedilom v tujem jeziku (primer. Mojster Jaka).