Primeri dobrih praks poučevanja večjezičnosti

Primeri dobrih praks poučevanja večjezičnosti

by Neža Pollak -
Number of replies: 1

Ko smo na praksi v razredu imeli učenca, ki je govoril francosko, saj so se z družino preselili pred kratkim in je obiskoval prvi razred, je učiteljica med tem, ko so se učili živali pri pouku angleščine vključila v učenje še živali v Francoščini in tako je bil učenec zelo vključen, hkrati pa so se tudi učenci učili treh jezikov naenkrat. Slovenščine, angleščine in francoščine. 

Všeč mi je bil Marušin primer, kako so v koloniji, kjer je bilo veliko otrok iz Ukrajine vključili njihovo kulturo in jezik. Pomembno se mi zdi, da so vključili tudi kulturo, saj je ta na prvo žogo otrokom bližja kot jezik in jih lahko bolj privabiš. 

In reply to Neža Pollak

Zadeva: Primeri dobrih praks poučevanja večjezičnosti

by Teja Bernik -
Nežin primer se mi zdi zelo dober, ker so učenca iz Francoščine vključili v sodelovanje tako, da se sam ni niti zavedal, da govori v svojem jeziku. Lahko je pokazal svoje znanje in drugi so videli, da je težko sodelovati pri pouku, če jezika ne razumeš. Tako je bil verjetno deležen pozitivne pozornosti, saj je marsikoga še zanimalo, kako se določena beseda reče po francosko.