- Ali poznate kak mit o večjezičnosti? Ali poznate več mitov o negativnih učinkih večjezičnosti, ki trdijo, da je večjezičnost na tak ali drugačen način nekoristen ali celo škodljiv pojav ali mitov, ki pretirano poveličujejo pozitivne učinke večjezičnosti?
Večkrat sem slišala, da je prezgodno učenje tujega jezika za otroka lahko škodljivo, saj če nima osvojenega že svojega materinega jezika, je škodljivo učiti tujega. Prav tako menijo, da bo otrok jezike pomešal. Sama sem pri mnogih otrocih že opazila, da v mlajših letih mogoče res kaj pomešajo, vendar imajo prej ko slej od tega več koristi kot negativnih učinkov.
- Ste že kdaj srečali koga, ki je trdno verjel v resničnost kakega mita o večjezičnosti? Za kateri mit je šlo in kaj ste storili?
Ne.
- Ste tudi sami kdaj verjeli v kak mit o večjezičnosti in kasneje spoznali, da ne drži? Za kateri mit je šlo?
Da se ko si starejši težko naučiš jezika. Potem sem izvedela, da neka sorodnica, ki je v pokoju hodi na ruščino, in ko sem slišala, kako dobro ji gre, sem opazila, da leta niso ovira, če si jih sam ne postavljaš.