V virih, ste nam jih dali za raziskat, sem opazila veliko zanimivih in uporabnih dejavnosti, katere bom na svoji učiteljski poti z veseljem preizkusila in uporabila. Razveselila me je predvsem širina vseh dejavnosti, ki so zapisane v teh priročnikih: od odnosov s samimi starši, do kako učencu pomagati, da se počuti sprejet oz. da ga drugi sprejmejo, prav tako pa je podanih veliko dejavnosti/učnih priprav, kjer je razložena dejavnost.
Osebno me je najbolj pritegnil tretji vir, kjer so podane tudi teme posebej in tematike. Všeč mi je bilo to, da sta sodelovali dve učiteljici različnih tujih jezikov, se tako povezali med sabo in prepletali poleg jezikov tudi učno snov. Izbrala sem si temo Zgodba Rokavička in sicer kjer so učenci spoznali zgodbo Rokavička v angleškem in nemškem jeziku. Ta dejavnost se mi zdi primerna za prvi razred, kot je tudi zapisano. S to dejavnostjo so učenci aktivno poslušali zgodbo v tujem jeziku in so razvrščali živali v vrstnem redu kot so hodile v rokavičko. Učenci so tako usvajali nove besede, jih utrjevali in ponavljali. S pomočjo te dejavnosti so na koncu učenci znali poimenovati nekaj živali v angleščini in nemščini ter so poslušali tudi zgodbo v tujem jeziku.
Sama nisem še preizkusila nobeno od teh zamisli, saj nisem še imela priložnosti. Je pa moja mentorica na praksi imela nekakšne »zametke« takšnega načina. Pri mentorici se mi je zdelo to učinkovito in videlo se je, da so se učenci veliko naučili in bolj so bili motivirani.