Veliko je aktivnosti, ki omogočajo in spodbujajo inkluzijo različnih jezikov na enem mestu, vendar da je to sploh mogoče, moramo za to anjprej postaviti teren. Začne se na šolski ravni, da imajo učitelji poenoten pristop do sprejemanja tujih jezikov; na ta način se vsi tuje govoreči otroci počutijo na šoli sprejete. Pomembna je tudi komunikacija s starši. Sam sem večkrat doživel negativno izkušnjo, saj so učitelji prezirali jezikovno in kulturno ozadje učencev in staršev, češ, da že dovolj dolgo časa živijo v Sloveniji in je že čas, da bi znali tudi slovensko. Sam imam tudi pozitivno izkušnjo, ko sem se z deklico priseljenko najprej pogovarjal v slovenšičini, dokler nisem ugotovil, da ima s slovenščino težave, zaradi česa je izgledalo, kot da ima deklica kognitivno-razvojne težave. Nato sem preklopil na angleščino in ugotovil, da je deklica pravzaprav brihtna in ima zelo dobro razvite svoje socialne spretnosti. Zato je ustvarjanje sprejemajočega okolja v šoli zelo pomembno. Na to moramo paziti tudi v razredu z neposrednim pogovorom o večjezičnosti in tudi posredno s pomočjo iger.