Svetovni dan izobraževanja o financah

Svetovni dan izobraževanja o financah

od Anton Polšak -
Število odgovorov: 0

 

Spoštovani

Prepošiljam informacijo svetovnem dnevu izobraževanja o financah, ki bi utegnil zanimati tudi koga izmed geografov. 

Po enem letu je ponovno skoraj pred nami svetovni dan izobraževanja o financah. Kolegica Irena Simčič, ki deluje tudi na tem področju sporoča, da bo v tednu od 21. do 27. marca 2022 že desetič potekal Svetovni teden izobraževanja o financah – »GLOBAL MONEY WEEK 2022«. V tem tednu se bodo po celem svetu odvijali različni dogodki na temo finančnega izobraževanja otrok in mladostnikov. 

Želimo si, da se na obeleževanje Svetovnega tedna izobraževanja o financah z našo pomočjo temeljito pripravite za izvedbo dejavnosti, tako pri pouku in različnih dejavnosti v šoli, kot tudi v okviru različnih dogodkov, ki bodo potekali v tem tednu.

S tem namenom organiziramo krajši sestanek na daljavo, kjer vas bomo seznanili z različnimi aktivnostmi (udeležba na Evropskem denarnem kvizu, predlogi izvajanja učnih ur in drugih dejavnosti povezanih s finančnim izobraževanjem, možnosti obiska različnih finančnih institucij in še mnogo drugega).

Glede na to, da smo v počitniškem obdobju smo se odločili, da organiziramo sestanek na daljavo v dveh terminih. Predlagamo, da si izberete vam primeren termin, ter se prijavite na navedeni povezavi. Prijava je obvezna saj bodo le prijavljeni udeleženci dan pred srečanjem prejeli povezavo srečanja.

1. termin: Četrtek, 24. februar 2022 s pričetkom ob 15:00 uri. Za naveden termin se prijavite na povezavi.

2. termin: Četrtek, 3. marec 2022 s pričetkom ob 15:00 uri. Za naveden termin se prijavite na povezavi.

Naj vam bo Svetovni  teden  izobraževanja o financah spodbuda k poglobljenemu razmišljanju in aktivnostim o pomembnosti finančnega izobraževanja in finančne pismenosti čemur je tudi namenjen »GLOBAL MONEY WEEK«.

V kolikor potrebujete dodatne informacije vam je na voljo nacionalna koordinatorica Global Money Week za Slovenijo Irena Simčič na e-naslovu: irena.simcic@zrss.si


Lepo pozdravljeni

Anton Polšak