Vabilo - Ekipa Pozitivne psihologije VABI

Vabilo - Ekipa Pozitivne psihologije VABI

od Jožica Gramc -
Število odgovorov: 0

Spodnji zapis in vabilo lepo dopolnjujejo današnjo objavo o prihajajočem nacionalnem tednu prostovoljstva 2021. 

Ob tem  razmišljam o besedah Alenke Rebule: “Voziti skozi življenje … Izbirati nove poti, čeprav so stare proste, vedno odprte in vabljive, ker ne zahtevajo odločanja in premisleka. … Izbrati novo cesto in neprevožene ovinke samo zato, ker si želimo novega razgleda, občutenja sebe na svež način. … Nova srečanja so samo tam, kjer še nismo bili. Tja, kjer smo že bili, pa se vračamo drugačni, sposobni čutiti globlje in videti veliko več. 

 Vse je lahko spet novo. Poskusimo zaviti vsak dan za nekaj minut kam drugam. Na novih poteh se lahko spremenimo v otroke, večne popotnike po čudežnih poteh sveta”…

AKTUALNO / VABILO:

Lepo pozdravljeni!

Dober človek si takrat, ko delaš dobro drugim,

dober starš si takrat, ko si pozoren do svojih otrok ….

Človek je družbeno bitje. Samouresniči se lahko zgolj skozi drugega.

 V nasprotju s tem dejstvom sodobni človek posluša večino časa ravno nasprotno: »Poslušaj sebe, najdi in uresniči svoje interese, realiziraj sebe, uresniči svoje potenciale, bodi to, kar si, samo ti šteješ, živi se le enkrat, ne zapravi svojega življenja ...«

A šele pristni, ljubeči in varni odnosi z drugimi ljudmi posamezniku omogočajo poglobljeno doživljanje sebe, svojega bistva in smisla življenja.

 Se strinjate? Želite izvedeti več?

Potem vabljeni jutri, v sredo, 12. maja ob 19h, na kanal Pozitivna psihologija za boljše življenje, kjer se bo s kliničnim psihologom in enim najbolj priznanih predavateljev dr. Aleksandrom Zadelom (Corpus Anima Ratio - Inštitut za osebni razvoj) pogovarjala Melita Joželj Nose (herman & partnerji) v okviru trilogijo Deluješ, kot izbereš.

 Brezplačne prijave za ogled tukaj.

S tem dogodkom želimo prispevati k bolj povezani družbi, zato tudi vas prosim, če le lahko, da pošljete SMS sporočilo na 1919 in vpišete BOTER5 (tako prispevate 5 € za otroke iz ranljivih skupin) in/ali HOSPIC5 (5 € za Slovensko društvo Hospic).

 Hvala vam!

Ekipa Pozitivne psihologije

 p.s.: Že dobrih 8 mesecev za vas pripravljamo aktualna kakovostna predavanja s področja osebne in poslovne rasti, razvojne miselnosti ter prispevanja k boljši družbi. Vsa si lahko še enkrat ogledate tukaj.