AKTUALNE IN KORISTNE INFORMACIJE

AKTUALNE IN KORISTNE INFORMACIJE

od Jožica Gramc -
Število odgovorov: 1

Na Zavodu RS za šolstvo smo na spletni strani in na portalu SIO za podporo učiteljem pri izobraževanju na daljavo  objavili video priporočila in gradiva:

https://podpora.sio.si/tag/zrss/

https://www.zrss.si/objava/video-vsebine-za-pomoc-uciteljem-pri-izobrazevanju-na-daljavo

Na osnovi aktualnega dogajanja, primerov dobrih praks bomo svetovalci ZRSŠ vsebine redno dopolnjevali. Želimo si, da bi vam bili posnetki  in gradiva v SU v pomoč pri vašem delu.

AKTUALNO tudi  za predmet družboslovje:   Kratek video vodič Zgodovina učiteljica življenja –  lahko pogledate na povezavah:

https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=V1qKALYPkYbJnQJobNefcw8J

https://podpora.sio.si/izobrazevanje-na-daljavo-zgodovina-uciteljica-zivljenja-na-daljavo/

V priponki  dodajamo PP, ki še dodatno osvetli aktualno temo.

VABILO k sodelovanju/ spodbuda  za deljenje zgodb:

Zanimajo nas vaše dosedanje izkušnje v novih okoliščinah pri delu na daljavo.

Vaše zgodbe -  primere iz prakse in odzive učencev ali dijakov, lahko objavite v naši  spletni učilnici in tako omogočite, da deljenje zgodb doseže čim več učiteljev, da se spomnimo, da smo skupaj v nastali situaciji in da je potrebno, da smo drug do drugega solidarni. Geslo skupaj zmoremo več je v novih okoliščinah zelo aktualno. Veseli bomo vaših povratnih informacij in vaših prispevkov.

KONTEKST: https://www.zrss.si/objava/s-sodelovanjem-in-medsebojnim-podpiranjem-uspesno-sledimo-poslanstvu

 


V odgovor na Jožica Gramc

2. MEDNARODNA KONFERENCA »Podnebne spremembe« - Štanjel, 5. in 6. junij - na daljavo

od Igor Lipovšek st. -

Spoštovane kolegice in kolegi.

Organizacijski odbor se je odločil, da v predvidenem terminu opravi mednarodno konferenco Podnebne spremembe. Srečali se bomo videokonferenčno - na daljavo. Napovedani predavatelji ostajajo, tako da se program ni spremenil. Potekal bo v petek med 8.30 in 18.00 ter v soboto med 8.30 in 13.00.

Še 5 dni imate časa za prijavo. Obiščite spletno stran https://podnebne.splet.arnes.si/ in poiščite zavihek Prijava in kotizacija. Kotizacija je znižana na 20 evrov. Le s plačilom kotizacije boste lahko konferenco spremljali sočasno, prejeli vstopno kodo za branje zbornika na 300 straneh in sodelovali v razpravi.

V tej spletni učilnici oz. skupnosti pa lahko s predkonferenčnimi vsebinskimi ali organizacijskimi vprašanji vsi sodelujete.

Vabljeni zaradi novega znanja, ki ga boste pridobili; zanimivih, kakovostnih in uporabnih referatov; ter pestre zasedbe predavateljev s praktičnim šolskim znanjem in novimi znanstvenimi spoznanji. Pomemben pa je tudi izziv - kako je možno na daljavo organizirati izmenjavo strokovnega znanja.