E-gradivo NAUK

E-gradivo NAUK

od Tatjana Gulič -
Število odgovorov: 4
Skupina, ki pripravlja e-gradiva NAUK pripravlja seminarje.

Na seminarju vam bodo predstavili e-gradiva za izbrano področje ter vas naučili, kako lahko pripravite svoja e-gradiva. Namen seminarja je pridobivanje mnenj o e-gradivih za potrebe dopolnitve oz. nadgradnje, poleg tega je namen tudi širjenje uporabe e-gradiv. Prav tako bodo veseli vaših konstruktivnih komentarjev, želja po področjih, ki bi jih po vašem mnenju bilo dobro v prihodnje pokriti itd.
Kakšno pa je vaše mnenje o tem gradivu?

(Uredil/a Lidija Babič - izvorna oddaja četrtek, 22. julij 2010, 07:25)

(Uredil/a Lidija Babič - izvorna oddaja petek, 20. avgust 2010, 19:31)

(Uredil/a Lidija Babič - izvorna oddaja petek, 20. avgust 2010, 19:33)

V odgovor na Tatjana Gulič

Odg: E-gradivo NAUK

od Tatjana Gulič -
Prvi krogi seminarjev za spoznavanje z gradivom NAUK je za nami. Meni je bil seminar všeč, zdi pa se mi, da je priprava lastnega gradiva ali prirejanje obstoječega za lastne potrebe dokaj zahtevno.
Kaj pa menite ostali obiskovalci seminarjev?

od Damjan Štrus -
Moje mnenje je, da je spletno okolje NAUK za pripravo lastnih e-Gradiv, zelo dobro zamišljeno in je škoda, da ne bi bilo predstavljeno večjemu številu učiteljev. Jaz sem se na seminarju zelo veliko naučilin dobil veliko novih idej. Edina težava, ki pa se mi zdi čedalje večja, pa je, da ima dan še vedno le 24 uric...

od Rajko Đudarić -
Na e-gradiva NAUK sem slučajno naleteo in sem jih takoj vzel za svoja. Dobra ideja. Zdi se mi, da je potrebno ta gradiva čim prej približati učiteljem. Dejstvo je, da bodo eni učitelji tudi sami pripravljali gradiva, če bodo usposobljeni (teh bo verjetno manj), drugi pa bomo uporabniki.
Na študijskih skupinah bi bilo dobro, če bi učitelji imeli možnost, da v računalniški učilnici delajo enako, kot naj bi delali učenci in na ta način sami sebi približali ta gradiva, da jih v poplavi vsega kar je možno najti na svetovnem spletu ne prezremo.
V odgovor na Rajko Đudarić

od Tatjana Gulič -
Pozdravljeni,
E-gradivo NAUK je res prijetno za uporabo. V okviru projekta e-šolstva se pripravljajo seminarji za predstavitev tega in tudi drugih gradiv. Ko bo stvar tako daleč, da se bodo začeli, vas bomo preko tega foruma tudi obvestili. Tam se boste lahko spoznali natačneje s temi in podobnimi gradivi.
Kako pa je s programom študijskih skupin, nas bodo pa obvestili sodelavci ZRSŠ.

Sicer pa vas ob tej priliki tudi vabim, da mogoče prispevate kak primer uporabe teh gradiv v razredu in s tem tudi zaslužite nagrado, ki jo podeljujemo vsak mesec. Naslednji natečaj bo za prispevke odprt že jutri.

Lep in sončen vikend vam želim,
Tatjana