Mobilne naprave

Mobilne naprave

od Urška Bratuša -
Število odgovorov: 9

Pozdravljeni!

Zanima me kolikokrat, katere, če sploh, mobilne naprave uporabljate pri poučevanju ter v kateri fazi pouka?

V odgovor na Urška Bratuša

Odg: Mobilne naprave

od Mateja Grmek -
Pozdravljeni,

v zadnjem letu, ko sem si tudi sama kupila pametni telefon, tega zelo pogosto uporabljam pri pouku. Všeč mi je, ker vse deluje zelo hitro. Z uporabo tablic sem namreč imela precejšnje težave, do računalniške učilnice pa težko pridem, saj je stalno zasedena.
Pri nas dijaki lahko uporabljajo telefone, če učitelj to dovoli. V praksi zgleda to tako, da imajo dijaki telefone v torbah ali v žepih, šele ko dovolim, ga imajo lahko na mizah ali v rokah. 
Včasih zahtevam, da delajo samostojno oziroma v dvojicah, drugič pa mimogrede določim enega dijaka, ki poišče določeno informacijo, sliko... in to deli potem s celim razredom.
Uporabljam ga v vseh fazah pouka. 
Uvodna motivacija:
- kdo bo prej našel konkreten podatek, ki ga bomo potrebovali v nadaljevanju
- iskanje ustreznih slik na katerih bomo gradili novo snov
- kratek kviz...
Usvajanje nove snovi:
- iskanje novic na kakšno temo/problem v spletnih časopisih in analiza teh
- iskanje novejših podatkov kot so v učbenikih
- pri spoznavanju različnih tipov podnebja pri regionalni geografiji preverjamo trenutno vreme v izbrani regiji ali kraju
- risanje različnih grafikonov
Ponavljanje in utrjevanje, tudi preverjanje znanja pred testi:
- različni kvizi
- pisanje v dokumente, ki jih lahko vsi urejamo
V kraju, kjer učim, sem s pomočjo aplikacije CŠOD Misija pripravila tudi učno pot.

No, toliko za začetek. 

Lep pozdrav,
Mateja Grmek

od Mirsad Skorupan -
Pri pouku skoraj ves čas uporabljam tablični računalnik s povezavo do spelta. Tudi v različnih fazah pouka mi dobro koristi. :)

od Borut Drobnjak -

Pri pouku uporabljam najovejši elektronski pano zato ni potrebe po tablicah in pametnih telefonih.

1. Ker 30 telefonov seva v učilnici.

2. Ker ni 100 % pregleda, kaj uporablja dijak na pametnem telefonu.

Na elektronski tabli lahko pišejo miselne vzorce , povzetke, uporabljajo internet itd, zato ni nobene potrebe po dodatni elektroniki.

Borut

V odgovor na Borut Drobnjak

od Maja Vičič Krabonja -
Vsi hkrati delajo na enem zaslonu?
V odgovor na Maja Vičič Krabonja

od Borut Drobnjak -
Z Niko sva letos jeseni dobila najsodobnejši e zaslon, ki ga lahko priključuš preko USB na karkoli, tablice, pametne telefone , tiskalnik, prenosnik itd. Dijaki dobijo šolske tablice (nobenih privatnih pametnih telefonov), tam vsaka skupina pripravi svoj del in s ključkom prenese na E zaslon. E zaslon pa omogoča, shranjevanje filov, power pointa, worda , exela, interneta, preko kode lahko prenesejo snov na pametni telefon , ampak to ne dovolim, kar pa sami ustvarijo pa lahko. Klasične e table so pase!
V odgovor na Maja Vičič Krabonja

od Borut Drobnjak -

Interaktivni zaslon Clevertouch Pro 86 | E-Cap

9.895,00€ + ddv

Še podatki za zaslon, je drag ampak čudovita stvar, ne potrebuješ projektorja, ne potrebuješ računalnik , zaslon ima svoj računalnik , shranjuješ lahko vse datoteke, word, PDF itd, vse lahko preneseš na prenosnik, tablico , pametni telefon. Na zaslon lahko istočasno piše več dijakov itd. 

Lp Borut

od Borut Drobnjak -
Kar se tiče pametnih telefonov jih na zahodu ravno prepovedujejo. Pranečakinja hodi v osnovno šolo v Avstriji in telefonov ne smejo uporabljati, ker se ne razvijajo ostale motorične sposobnosti, sam sem ugotovil, da dijaki, namesto, da razmišljajo s svojo glavo, iščejo rešitve na netu, pri referatih so opuščali knjižne vire in uporabljali nekritično samo internet vire. V Franciji so pametne telefone prepovedali.
Lp Borut

od Boštjan Kališnik -
Sam pri pouku geografije redno uporabljam prenosni računalnik, učenci pa predvsem ob urah utrjevanja znanja mobilne telefone in tablice.
Katere aplikacije uporabljate za utrjevanje znanja?
Poznate kakšno dobro aplikacijo za pripravo terenskega dela z orientacijo?