UPORABNO: Pobuda za sodelovanje in soustvarjanje

UPORABNO: Pobuda za sodelovanje in soustvarjanje

od Jožica Gramc -
Število odgovorov: 0

Posredovati vam želimo ponudbo  Umanotere,  ki se nanaša na strokovno  podporo aktivnostim za podnebne spremembe.

V Umanoteri, Slovenski fundaciji za trajnostni razvoj imajo v naslednjih tednih, mesecih možnost s svojim delom podpreti učitelje in mlade (15-25 let) pri eni podnebni akciji.

 Če bi komu morda do konca tekočega šolskega leta prišla prav podpora za kakšno aktivnost (npr. v luči prihajajočih dni Zemlje, okolja, biodiverzitete, ali tudi sicer), se čim prej javite Gaji Brecelj na gaja@umanotera.org.

 Glede tega, kaj je tukaj mišljeno, je še odprto, saj mora vsebina priti od mladih.

Pomembno pa je, da gre za podnebne akcije, ki se tičejo podnebnih sprememb (vzroki-posledice),obenem pa spodbujajo sistemske spremembe ali pa vrstnike k spremembi navad - npr. organizacija izmenjevalnice, priprav videov na temo blaženja podnebnih sprememb, priprava vsebin in sodelovanja pri določeni temi na občinskem svetu, organizacija razprave med mladimi in sporočanje pričakovanj od politikov, akcija brezmesni dan, posebna številka šolskega glasila na to temo, organizacija popravljalnice koles, razprava in prenos pričakovanj od politikov na temo dela, mladih in podnebnih sprememb, razstava na to temo itd itd…

 Zadeva je zelo široka, bi jo pa seveda izbrali skupaj z mladimi – torej participatorno in da pride od njih.

 Lahko pa gre tudi za strokovno podporo neki aktivnosti, ki jo že izvajate.