Svetovni dan človekovih pravic

Svetovni dan človekovih pravic

od Jožica Gramc -
Število odgovorov: 0

Svetovni dan človekovih pravic obeležujemo 10. decembra. Na ta dan leta 1948 je bila v Parizu sprejeta splošna deklaracija človekovih pravic. Omenjena deklaracija predstavlja skupen ideal vseh ljudstev in narodov z namenom, da bi vsi organi družbe in posamezniki razvijali spoštovanje teh pravic in svoboščin ter zagotovili njihovo splošno priznanje in spoštovanje.

V ustvarjalnosti je moč!

Povabite svoje dijake k sodelovanju na filmskem natečaju, ki ga pripravlja Amnesty International Slovenija Prijavite lahko tudi filme, ki ste jih posneli na krožkih, pri pouku ali kje drugje.
Amnesty international Slovenija razpisuje natečaj za kratki dokumentarni film na temo “Bolje je prižgati svečo, kot preklinjati temo”.

Namen natečaja, organiziranega v sklopu Festivala dokumentarnega filma, je povečati osveščenost mladih o človekovih pravicah, ter jih spodbuditi, da o pravicah in njihovih kršitvah razmišljajo tudi z osebne perspektive. Ta namen je še posebej izrazit letos, ko tema natečaja »Bolje je prižgati svečo, kot preklinjati temo« spodbuja razmislek o lastnem angažiranju in delovanju za spremembe na bolje.

Več o natečaju v priponki in drugih uporabnih virov za osvetlitev aktualnih tem, ki so povezane z obravnavo človekovih pravic.