Dan in mesec varne rabe interneta

Dan in mesec varne rabe interneta

od Jožica Gramc -
Število odgovorov: 0

NAMEN :  Dvig ozaveščenosti o varni uporabi spletnih tehnologij.

Pri SAFE.SI  vabijo, da na šoli v februarju učitelji sami organizirajo svoj dogodek: učno ali razredno uro, tehniški ali kulturni dan, delavnico, debato, posvet, srečanje ali kakršnokoli drugo aktivnost, ki obravnava problematiko ne/odgovorne rabe interneta in mobilni naprav.

Dan varne rabe interneta je osrednji dogodek evropske mreže centrov za varnejši internet INSAFE (www.saferinternet.org), v katerem delujejo nacionalni točke osveščanja o varnih ter učinkovitih načinih rabe interneta ter IKT tehnologij. Znotraj mreže že od leta 2005 uspešno deluje tudi slovenski Center za varnejši internet in točka osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI (www.safe.si).

Več kot 100 držav iz celega sveta vsako leto drugi torek v februarju praznuje Dan varne rabe interneta. Dan varne rabe interneta je osrednji dogodek evropske mreže centrov za varnejši internet INSAFE, v katerem delujejo nacionalni točke osveščanja o varnih ter učinkovitih načinih rabe interneta ter IKT tehnologij. Znotraj mreže že od leta 2005 uspešno deluje tudi slovenski Center za varnejši internet in točka osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI.

Uporabniki interneta lahko veliko prispevamo k temu, da je internet prijaznejši do vseh. Vsi uporabniki interneta bi morali spoštovati tako svojo zasebnost kot tudi zasebnost drugih in skrbeti, da je internet prijazno okolje za vse uporabnike, od najmlajših do najstarejših. Tudi Center za varnejši internet SAFE-SI je o tem pripravi posebno novico z dne 9. 2. 2016, na povezavi si lahko preberete tudi vse aktivnosti, ki bodo potekale v okviru meseca februarja.

Vir in več informacij na portalu SAFE.SI