Tukaj najdete:

OSNOVNI GEOMETRIJSKI POJMI

Datoteka je narejena v obliki MSWORD. Vsebuje slike narisane s Cabriem, te so "fiksne" (animacija ni mogoča). Dokument vsebuje snov iz poglavja Osnovni geometrijski pojmi za drugi letnik srednje strokovne šole.

Datoteko lahko razdelite na več učnih sklopov ali pa jo uporabljate za ponavljanje snovi.

RAZDALJA

Datoteka je narejena v obliki MSWORD. Vsebuje slike narisane s Cabriem, te so "fiksne" (animacija ni mogoča). Dokument vsebuje snov iz poglavja Razdalja za drugi letnik srednje strokovne šole.

Datoteko lahko razdelite na več učnih sklopov ali pa jo uporabljate za ponavljanje snovi.

ZNAČILNE TOČKE TRIKOTNIKA

Datoteka je narejena v Cabriju. V njej so mogoče animacije, vendar imam težave s predvajanjem na strežinku, zato je priložena originalna datoteka s katero lahko delate, če imamte program Cabri.

V dokumentu je prikazana Eulerjeva pemica in štiri značilne točke trikotnika. Ob spreminjanju oglišč trikotnika vidimo povezavo med temi točkami. Lahko pa tudi predvajamo animacijo, ki nam prikaže postopek risanja.

Datoteka je zelo primerna za uporabo, če imate težave z matičnimi učilnicami (prenašanje geometrijskega orodja v druge učilnice, dovolj velika tabla, natančnost pri načrtovanju).

VAJE

Tu so interaktivne vaje z vprašanji iz poglavjij Osnovni geometrijski pojmi in Razdalja. Narejeni sta z orodji, ki jih ponuja Moodle in v HotPotatoesu.

Zadnja sprememba: sreda, 26. februar 2014, 03.47