Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi!

V četrtek 20. maja se bo v Cankarjevem domu med 9.00 in 18.00 uro (nekateri kulturni dogodki še dlje)odvijal Kulturni bazar.¸



Gre za izjemno prireditev, ki jo pripravljata tako Ministrstvo za kulturo RS kot Ministrstvo za šolstvo RS in se bo letos odvijala že drugič.

Na enem mestu - v Cankarjevem domu, bodo ves dan potekali najrazličnejši kulturni dogodki, umetnostne predstavitve, umetniške delavnice... Predstavili se bodo muzeji, različne galerije, različne druge javne izobraževalne ustanove, projektne skupine, kulturne organizacije, gledališča in forumi..., ki poskušajo svojo dejavnost povezati s šolo in želijo navezati tesnejši stik s šolami, profesorji, učitelji in na nek način stopiti v izobraževalni proces. Odvijale se bodo različne javne tribune, okrogle mize, razgovori, predstavljene bodo delavnice, učne ure in projekti.

Vabim vas, da se Kulturnega bazarja udeležite in najdete kakšno idejo za sodelovanje z različnimi kulturnimi ponudniki v naslednjem šolskem letu. Lahko morda organizirate kaj v okviru OIV ali pa vključite kakšno institucijo tudi v pouk...

Morda vidite v bodoče sebe kot potencialnega kulturnega animatorja šole, potem ste prav tako vabljeni, saj se vam bo nekako oblikovala velika slika kulturne in umetnostne ponudbe za vrtce in šole v Sloveniji..

Za vstop na Kulturni bazar je nujno potrebno oddati prijavnico, sicer vstop ne bo mogoč. Tako zdaj vse, ki ste zainteresirani vabim, da se prijavite do 15. maja, to je zadnji datum prijave, saj bodo kasneje razdelili karte študentom različnih pedagoških smeri in vstop ne bo več mogoč.


Če se boste na Bazarju sestavili 8 ur ogleda kulturnih predstavitev, se vam bo to štelo kot strokovno izpopolnjevanje in boste dobili potrdilo Ministrstva.


Kulturni bazar 2010 bo organiziran kot oblika dodatnega strokovnega usposabljanja. Strokovni delavci iz vzgojno-izobraževalnih ustanov bodo lahko v programu izbrali predavanja, delavnice in strokovne razprave z različnih področij umetnosti po svojih zanimanjih in potrebah ter prejeli potrdilo o udeležbi.


Lepo vse pozdravljam in vas še enkrat vabim na Kulturni bazar,
J. Pika Gramc

POtek dogajanja, prijavnica in ostalo na:
http://www.mk.gov.si/si/kulturni_bazar_2010/
Zadnja sprememba: sreda, 26. februar 2014, 03.47