Browse the glossary using this index

Special | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | ALL

A

Anoreksija

Motnja hranjenja, pri kateri oseba odklanja uživanje hrane.


H

Hranilne snovi

Snovi v hrani, ki omogočajo telesu, da raste in se razvija.


J

Jedilni list

Zapis na katerem so navedene jedi, ki jih v restavraciji ponujajo gostom.


K

Konzerviranje

Postopki podaljševanja obstojnosti  hrane.


P

Pogrinjek

Prostor na mizi, pripravljen za uživanje hrane.


Pribor

Predmeti, ki jih uporaravljamo pri  uživanju hrane.


R

Recept

Seznam in količina živil, ki jih potrebujemo za pripravo jedi, poleg tega pa je opisan postopek za pripravo jedi.


V

Vegani

Osebe, ki uživajo samo živila rastlinskega izvora


Vok

Zaobljena posoda, ki jo največkrat uporabljajo Kitajci. V njem pripravljamo juhe, omake, pečeno meso in številne druge jedi.