Mednarodni dan učiteljev

Mednarodni dan učiteljev

od Jožica Gramc -
Število odgovorov: 0

UNESCO (mednarodna organizacija OZN za izobraževanje, znanost in kulturo) je 5. oktober razglasil za svetovni dan učiteljev leta 1994 - z namenom, da bi predstavil in poudaril poslanstvo učiteljev in njihove dosežke v vzgoji in izobraževanju. Na ta dan je bil leta 1966 v Parizu na medvladni konferenci, ki sta jo organizirala Unesco in ILO (mednarodna organizacija dela), sprejet dokument Priporočila o položaju učiteljev; ta priporočila veljajo še danes. Tudi letošnji dan učiteljev bo na pobudo Unesca namenjen poglobljenemu razmisleku o položaju učiteljev in njihovem poklicu. Letošnje praznovanje dneva učiteljev poteka pod sloganom:

 »Vlagajmo v prihodnost, vlagajmo v učitelje«.

Ob Svetovnem dnevu učiteljev vam iskreno čestitamo!

Z vami na današnji dan delimo misli, ki so zelo sporočilne in v katere  tudi sami verjamemo pri svojem delu : Igor, Vojko in Pika

"Sodelovanje je gorivo, ki običajnim ljudem omogoča doseganje neobičajnih /izstopajočih/ rezultatov." Andrew Carnegie


"Pozabite na vse razloge, zakaj nekaj ne bo delovalo, in verjemite tistemu enemu razlogu, zakaj bo.” - Neznan

 

»Kako bi radi poslali svoje otroke v svet? Jih želimo pripraviti na družbo strahu ali hočemo, da bi živeli v svobodi, solidarnosti in sreči? Čas je, da spremenimo način mišljenja.

Najdemo nove zamisli in oblikujemo nove koncepte. 'Izobraževanje' lahko nadomestimo s 'spoštovanjem', 'profit' z 'vrednostjo', 'strah' z 'ljubeznijo'.

Ni torej čas za nove črke, ampak za novo abecedo vrednot.«

- Erwin Wagenhofer, Sabine Kriechbaum, André Stern