18. tekmovanje iz znanja geografije

Odg: 18. tekmovanje iz znanja geografije

od Klemen Stepišnik -
Število odgovorov: 0
Sicer zgolj sklepam, ampak najbrž ni na vseh šolah tako. Učitelji po mojih informacijah veliko uporabljajo svoje prenosnike, včasih še šolski računalniki ne delujejo tekoče. Učenci še vedno nimajo vsi doma računalnikov, niti približno pa pametnih telefonov. To se naprej navezuje na njihovo računalniško opismenjenost, ki pa se jo res da izboljšati.
Sem mnenja, da mora imeti takšna reč kot je tekmovanje, enotno uporabniško izkušnjo, kar pa je z uporabo različnih medijev (prenosnik, tablica, pametni telefon) težko doseči. Problem nastane pri pretočnosti vsebin, velikosti prikaza, stroških prenosa podatkov (če ni šolskega WLAN). Mogoče se spuščam v malenkosti, ampak žal se lahko starši na koncu "vpičijo" ravno v to. Da ne omenjam potencialnih težav naprav z mobilnimi operacijskimi sistemi (npr. Android) pri spletnih straneh s certifikati ali na sploh zaščitenimi spletnimi stranmi. Pri pouku je vse to super vključevati in učenci res lahko rastejo skupaj z učitelji. 
Kljub temu, da sem močno naklonjen takšnemu pristopu, pa poskušam ob tem ohranjati kritično distanco. Rešitve vidim v zagotovitvi dodatnih prenosnikov (Zoranova ideja), če je to izvedljivo ali pa v reševanju v skupinah (kot je razmišljal Igor). Nenazadnje pa vse šole res nimajo milijon tekmovalcev. :-)

Lep dopustniški pozdrav!