Projekt mreže MGS - medgeneracijsko sodelovanje

Projekt mreže MGS - medgeneracijsko sodelovanje

od Jožica Gramc -
Število odgovorov: 0
 

Na konferenci mladih, ki se bo odvijala 17. in 18. maja v Cankarjevem domu v Ljubljani bo predstavljen tudi projekt mreže MGS, katere nosilec je ZTS.Več informacij najdete na spletni strani konference http://www.konferencamladih.si/, kje se lahko prijavite in si tako zagotovite prosta mesta na delavnicah v popoldanskem delu:

   Četrtek, 17. maj 2012

 

14.30 - 16.00 Medgeneracijskost – ključ do uspeha mladinske organizacije, vodi Matej Cepin

 

Mladinske organizacije, ki v polnosti izkoriščajo potenciale medgeneracijskega sodelovanja, so na dolgi rok uspešnejše od tistih, ki se svojih medgeneracijskih potencialov sploh ne zavedajo. Takšne organizacije praviloma pridobijo več članov, prostovoljcev in finančnih sredstev ter tudi bolj učinkovito uresničujejo svoje poslanstvo. Udeleženci bodo na delavnici preizkusili orodje, s pomočjo katerega bodo lahko razvijali medgeneracijske potenciale v svojih organizacijah. Delavnica je namenjena mladinskim voditeljem in delavcem, še posebej vodjem mladinskih skupin, organizacij in projektov.

 

16.30 - 18.00 Zajec in Želva se igrata skupaj, vodi Irena Mrak Merhar

 

Vabimo vas na zanimive in atraktivne igre, ki so povezane s temami medgeneracijskega sodelovanja. Ali mislite, da se lahko Zajec in Želva igrata skupaj? Je igra lahko takrat še bolj zabavna? Pridite in preizkusi nekaj iger, ki poudarjajo medgeneracijsko sodelovanje, ali metod, ki omogočajo razumevanje in spoznavanje med različnimi generacijami. Med igranjem bomo tako skupaj spoznali zbirko iger in metod, ki jih lahko uporabimo v medgeneracijski skupini ali v skupini, kjer želimo spregovoriti o medgeneracijskem sodelovanju.

 

Petek, 18. maj 2012

 

14.30 -16.00 Metode biografskega učenja za mladinske voditelje in delavce, vodi Urška Slana  

 

Vabimo vas na spoznavanje metod biografskega učenja za mladinske voditelje in delavce. Biografsko učenje je učenje iz življenja in za življenje. Velikokrat slišimo, da je izkušnja najboljša učiteljica. A kadar takšne pretekle izkušnje uporabimo namerno in načrtno pri delu s skupinami mladih ali odraslih, lahko obogatimo in poglobimo odnose med člani, vsebino pogovorov in vpogled članov v lastno življenje in učenje ter svet okoli njih. Spoznajte metode biografskega učenja kot so časovna premica, genogram, knjiga življenja, avtoportreti in osmrtnica. Vabimo vas, da spoznate velike potenciale, ki jih biografsko učenje nudi voditeljem skupin! Delavnica je namenjena mladinskim voditeljem in delavcem ter vsem drugim, ki se ukvarjajo z izobraževanjem.

 

16.30 – 18.00 Diskusijska kavarna na temo Odraščanje skozi generacije, vodi Klara Vidmar  

 

Vabimo vas na predstavitev kratkega filma o značilnostih odraščanja generacij, ki je nastal v okviru projekta »Mreža MGS«. Preko filma bomo razmislili o potencialih mladinskih organizacij za sožitje in sodelovanje različnih generacij. Po metodi diskusijske kavarne bomo poiskali skupne točke, značilnosti in razlike v odraščanju generacij. Ko sodelovanje postane ključ do uspeha! Delavnica je namenjena udeležencem različnih generacij.

 

Poglejte tudi na:

http://www.konferencamladih.si/trznica/.

Vir: ZTS