Sports trackerji, edomondo...

Sports trackerji, edomondo...

od Kristijan Perčič -
Število odgovorov: 6
Pozdravljeni.
Sam se kar veliko srečujem z različnimi aplikacijami, ki omogočajo natančnejše spremljanje, nadzor in analize opravljenih treningov.

Trenutno sem uporabnik platforme Android, ki teče na Samsung Glaxy S. Telefon ima GPS senzor. V Marketu (ki ima večino aplikacij zastonj) se nahajajo številni programi, ki nam omogočajo spremljanje treningov. Trenutno testiram Endomondo. Zanj sem se odločil saj sem ga zasledil že na Nokiinih telefonih. Čez čas sem ugotovil, da aplikacija podpira vse tipe operacijskih sistemov. Sama aplikacija je podprta tudi s spletnim portalom kjer si vsak uporabnik lahko ustvari svoj račun. V njega lahko shranjujemo vse svoje aktivnosti. Poleg analiz in pregledov svojih treningov lahko svoje rezultate delimo tudi z drugimi.
Aplikacija podpira skoraj vse športne aktivnosti.

Osnovna aplikacija je zastonj. V pro verziji aplikacije, ki jo lahko kupimo za okrog 3 eur, se ponuja dodatno možnost - tekmovanje s svojim predhodnim časom. Zadeva je kar zanimiva. Če večkrat tečeš, voziš po isti progi lahko hitro ugotoviš ali ti gre bolje ...

Sam sem v fazi naročanja pasa s senzorjem za merjenje srčnega utripa (obstoječi Polarjev ne deluje saj potrebuješ Bluetooth povezavo).

Ves čas se sprašujem, kako bi zadevo lahko apliciral na delo z dijaki? Sam sem tak, da me tovrstne igračke dodatno spodbudijo k aktivnejšemu življenju.

Kaj menite vi? Bi bilo vredno poskusiti? Kar velik delež jih uporablja pametne telefone. Če bi to aplikacijo skupaj uporabljali bi se lahko med sabo primerjali, tekmovali, se dodatno motivirali...

Lep nedeljski pozdrav -

Kristijan
V odgovor na Kristijan Perčič

Odg: Sports trackerji, edomondo...

od Kristijan Perčič -
Skoraj ne morem verjet, da sem edini, ki ga kaj takega zanima!?

od Kristijan Perčič -

od Kristijan Perčič -
Runkeeper je zakon. Testiral sem aplikacijo in če bi moral izbirat kateri je za mojega Androida najboljši lahko rečem runkeeper! Nudi prijazen vmesnik in enostavne ter zelo natančne meritve GPS senzorja.

Kaj več bom pripravil, ko bom uspel opravit vsaj 5 treningov.

LP

od IRENA LAMOVEC -

Evo, odgovarjam skoraj 10 let kasneje - zdaj nas bo to, zaradi razmer, v katerih smo se znašli, vse zanimalo (vsaj tiste, manj vešče).

Na svojem telefonu imam le števec korakov, če ga imajo vsi učenci, bo to čisto zadosti.

od DANIJELA LEDINEK -
Malo v tolažbo. Nisi edini, ki te to zanima. Z mojim sinom, ki je študent FŠ namreč že kar nekaj časa iščeva in pregledujeva aplikacije, ki bi bile primerne za uporabo tudi pri ŠVZ za osnovnošolce. Možnosti je ogromno, kaj izbrati, pa je druga plat zgodbe. Vendar upam, da mi bo čas dopuščal in bom do junija tudi jaz pripravila dober primer uporabe mobilnika pri pouku švz.

Danijela

Re: Sports trackerji, edomondo...

od Gorazd Sotošek -

Tudi jaz sem že poskušal narediti nekaj s sinom srednješolcem. Tale Android je res dober in čuda zadev se da naložiti.

Jaz sem poskušal bolj v smeri kratkih filmčkov. No, če bo kaj nastalo, se bom javil na Sirikt 2012. Ob tem imam idejo - kaj pa če za tja skupaj kaj pripravimo? Do septembra ideje, potem pa pripravimo?

LP  Gorazd