ANGAŽIRANO: Vabljeni k sodelovanju

ANGAŽIRANO: Vabljeni k sodelovanju

od Jožica Gramc -
Število odgovorov: 0


Spodbude za  več ustvarjalnosti, odzivnost pri različnih razpisih za večjo angažiranost in participacijo mladih:

Društvo za Združene narode za Slovenijo in Platforma SLOGA vas vabita k sodelovanju na nagradnem mladinskem natečaju ob mednarodnem dnevu človekovih pravic.

Tema letošnjega natečaja je 75. obletnica Splošne deklaracije človekovih pravic. Z natečajem želita organizatorja mladim ponuditi priložnost, da svoje vtise in razmišljanja izrazijo skozi besedo ali fotografijo.

Več informacij in prijavo najdete tukaj In na spodnji povezavi:

Mladinski natečaj ob mednarodnem dnevu človekovih pravic - Urad RS za mladino - mlad.si

Natečaj Evropa v šoli 2023/2024

Dobro se z dobrim vrača

V šolskem letu 2023/2024 natečaj nosi naslov Dobro se z dobrim vrača in se navezuje na 10. cilj trajnostnega razvoja: zmanjšanje neenakosti.

Evropa v šoli - Zveza prijateljev mladine Slovenije (zpms.si)

Več o novi temi in koristne informacije  skupaj s pregledom lanskih nagrajencev, najdete v novi publikaciji.

Pridružite se že tradicionalni akciji Pišem za pravice. Pisma in apeli za ljudi, ki so jim po vsem svetu kršene človekove pravice.

DIDAKTIČNI izzivi pri predmetu Družboslovje in izvajanju AD/ opolnomočiti dijake za raznolike možnosti državljanskega angažmaja

KONTEKST: Dokument UNESCA Nova podoba prihodnosti  - nova socialna pogodba za izobraževanje, ki jo je pripravila Mednarodna komisija za prihodnost  izobraževanja odraža spoznanje, da bi najbolj univerzalna in vplivna vzgojna institucija morala  mnogo bolj aktivno poseči v socializacijo otrok za človečnost in socialno odgovornost.