7. Evropske statistične igre - zbiranje prijav na tekmovanje in spletne seminarje  

7. Evropske statistične igre - zbiranje prijav na tekmovanje in spletne seminarje  

od Nina Farič -
Število odgovorov: 0

Pozdravljeni,

posredujem vabilo za prijavo na tekmovanje in izobraževanja v povezavi z 7. Evropskimi statističnimi igrami.

Nina Farič, DUGS


Spoštovani srednješolski učitelji!

Statistični urad RS (SURS) je objavil razpis za mednarodno srednješolsko tekmovanje 7. Evropske statistične igre ter začel z zbiranjem prijav. Igre se bodo v tem šolskem letu izvajale še v 19 drugih evropskih državah. Dijaki se bodo na tekmovanju pomerili v reševanju različnih izzivov, povezanih s statističnimi podatki, ob tem pa pridobili dodatna znanja in veščine v ravnanju s podatki. Vabljeni ste, da skupaj z njimi sestavite ekipe in jih najkasneje do 30. 11. 2023 prijavite prek obrazca na https://www.esc2024.eu/esc_SI/reg_index.do?L=7.

 

Še nekaj glavnih informacij o tekmovanju:

Tekmovanja se lahko udeležijo vsi dijaki, sodelujejo pa kot ekipe z enim, dvema ali tremi člani. Ekipe tekmujejo v eni od tekmovalnih skupin: dijaki zadnjih dveh letnikov v kategoriji A ter dijaki prvih dveh letnikov v kategoriji B.

Igre se izvajajo najprej na šolski, nato na državni in na koncu na evropski ravni. Tekmovanje se za ekipe začne z reševanjem nalog iz statistike in iskanjem podatkov po statističnih bazah, nadaljuje s pripravo statistične analize, zaključi pa s pripravo videa. Dijaki na vsej ravneh tekmujejo na daljavo. Za dodatne informacije o tekmovanju obiščite www.stat.si/igre.

 

SURS bo tudi to jesen izvajal brezplačne spletne seminarje, kjer bodo predstavljene različne teme statistične pismenosti. Prvi seminar bo organiziran v zadnjem tednu oktobra, ostali pa v novembru, po jesenskih počitnicah. Več o vsebini in urniku seminarjev je na voljo tukaj, prijave pa lahko oddate na povezavi: https://vpr.stat.si/7ESI-seminarji.

Za vse dodatne informacije pišite na: statigre.surs@gov.si.

 

Lepo vabljeni k sodelovanju na 7. Evropskih statističnih igrah in k prijavi na seminarje!

 

Ekipa za organizacijo tekmovanja

Evropske statistične igre

www.stat.si/igre

E: statigre.surs@gov.si