Zanimiva se mi zdi predvsem aktivnost Babilonski stolp. Sama bi jo prilagodila glede na jezika, ki bi bili značilni za razred v katerem bi poučevala. Učenci poleg jezika spoznavajo tudi kulturo. Hkrati se mi zdi dobro, ker na vsaki postaji spoznajo enake fraze in jih tako lažje primerjajo med seboj in hkrati ugotavljajo podobnosti jezikov, ki spadajo v iste jezikovne skupine.
Nagovorila me je tudi aktivnost jezikovni vlak, saj poveže različna predmetna področja. Sama bi jo uporabila predvsem pri urah družbe in jih navezala na različne države sveta ali pa pokrajine in narečja v Sloveniji. Ravno v 5. razredu namreč učenci spoznavajo Slovenijo ter raznoliko glasbo slovenskih pokrajin.
Sama na praksi nisem izvedla še nobene od aktivnosti, opazovala pa sem mentorico, ko je izvajala bralno značko za priseljence ter na tržnici narodov, ki sem jo opisala že v zgornji diskusiji.
Vsi navedeni viri opisujejo zelo dobre aktivnosti. Všeč mi je predvsem to, da ni poudarek zgolj na jeziku, ampak tudi kulturi posameznih narodov. S tem učencem približamo učenje jezikov.