Na tem portalu sem opazila več zanimivih virov, ki se nanašajo na različne jezikovne dejavnosti in poučevanje jezikov. Kot prvo, zanimiva dejavnost jezikovni vlak vključuje spoznavanje različnih jezikov, razvijanje glasovnega zavedanja drugih jezikov, primerjanje jezikovnih značilnosti ter spoznavanje kulturnih vidikov različnih držav. Ta dejavnost je smiselna, saj omogoča učencem zabavno širjenje znanja o novih kulturah in jezikih ter povezovanje z drugimi področji, kot so glasba, gospodinjstvo, družba in matematika.
Druga zanimiva dejavnost je učenje delov telesa s pesmico "Head and shoulders, knees and toes" v angleščini in nemščini. Ta dejavnost vključuje gibanje, igro in aktivno spoznavanje delov telesa ter njihovih imen v različnih jezikih. To je odličen način, da se učenke na interaktiven način naučijo delov telesa in se hkrati zabavajo.
Poleg tega se mi zdi smiselno prilagoditi učne strategije glede na učenkine učne sloge. Pomembno je, da učenkam omogočimo možnost slišati ali prebrati določeno gradivo, glede na njihove individualne potrebe in preference. Prilagajanje strategij lahko izboljša razumevanje in usvajanje jezika ter omogoči boljšo povezavo med učenkami in učno snovjo.
Tudi aktivnost "Babilonski stolp", kjer se učenke učijo novih jezikov in narečij na zanimiv način ter hkrati spoznavajo zgodbo o Babilonskem stolpu, se mi zdi smiselna. Ta aktivnost spodbuja učenke k raziskovanju jezikovne raznolikosti in kulturoloških vidikov ter lahko prinese zanimive in poučne izkušnje v učilnico.
Te dejavnosti in pristopi ponujajo inovativne načine poučevanja jezikov, ki so hkrati poučni in zabavni. Sama teh strategij še nisem preizkusila, ker še nisem imela stika z učenci priseljenci. Zdi pa se mi koristno, da jih poznam, saj se bom slej kot prej kmalu spoznala tudi s takimi učenci.