jeziki štejejo

jeziki štejejo

od Barbara Pavlič -
Število odgovorov: 0

Za prvo kategorijo sem izbrala kategorijo za najmlajše, kjer lahko najdemo veliko različnih dejavnosti, pesmi, iger, risank, slikanic itd., s katerimi lahko otrokom približamo več različnih jezikov. Ta kategorija je izjemno uporabna za starše, vzgojitelje in učitelje, ki želijo spodbuditi jezikovni razvoj otrok na zabaven način.

Drugo kategorijo, ki sem si jo izbrala, pa je poučevanje. V tej kategoriji sem opazila priročnik Večjezične dejavnosti v šoli in vrtcu: zbirka primerov iz prakse. Ta priročnik je zelo privlačen, saj vsebuje zanimive dejavnosti, ki jih učitelji lahko vključijo v svoje poučevanje. Ta vir je zelo koristen za učitelje, saj jim ponuja praktične primere, kako lahko v razredu spodbujajo večjezičnost in jezikovno raznolikost med učenci.

Poleg tega sem na tem portalu opazila tudi možnost dostopa do slovarjev in drugih priročnikov, ki se dotikajo aktualnih tem, kot je na primer vojna v Ukrajini. Glede na veliko število ukrajinskih otrok, ki so prišli v Slovenijo, se mi zdi pomembno, da so na voljo ukrajinsko-slovenski in slovensko-ukrajinski slovarji. Ti slovarji bodo zagotovo koristni marsikateremu učitelju, ki se ukvarja s poučevanjem ukrajinskega jezika ali želi olajšati komunikacijo in integracijo teh otrok v šolsko okolje. Poleg tega sem na portalu opazila tudi uporabne konference, kot je na primer Učitelj učitelju učitelj, ki omogočajo izmenjavo znanja in izkušenj med učitelji.