- Ali poznate kak mit o večjezičnosti? Ali poznate več mitov o negativnih učinkih večjezičnosti, ki trdijo, da je večjezičnost na tak ali drugačen način nekoristen ali celo škodljiv pojav ali mitov, ki pretirano poveličujejo pozitivne učinke večjezičnosti?
Glede na vse, kar sem do sedaj slišal o večjezičnosti, nisem prepičan, ali govorim o mitu ali resnici: večjezičnost spodbuja boljšo povezanost leve in desne možganske hemisfere in divergentno razmišljanje; zaradi večjezičnosti otroci govorijo svoj materni jezik slabše, imajo okrnjen besedni zaklad, težave imajo pri slovnici; večjezični otroci bolje rešujejo logične probleme ...
- Ste že kdaj srečali koga, ki je trdno verjel v resničnost kakega mita o večjezičnosti? Za kateri mit je šlo in kaj ste storili? Srečal sem se že z ljudmi, ki o bili prepričani, da je večjezičnost za otroka škodljiva, ker ga zmede, mu povroča težave pri osvajanju svojega aternega jezika, pri izražanju v svojemu maternemu jeziku ... Osebi sem povedal svoje mnenje.
- Ste tudi sami kdaj verjeli v kak mit o večjezičnosti in kasneje spoznali, da ne drži? Za kateri mit je šlo? Verjamem v to, da imajo večjezični otroci bolje razvite možgane, da so boljši v divergentnem razmišljanju in reševanju problemov, razmišljanju izven okvirjev ...