AKTUALNO: Dokumentarni film Med, mleko in nemir ob 75-letnici nastanka izraelske države

AKTUALNO: Dokumentarni film Med, mleko in nemir ob 75-letnici nastanka izraelske države

od Jožica Gramc -
Število odgovorov: 0

Dokumentarni film Med, mleko in nemir ob 75-letnici nastanka izraelske države

 Premiera filma bo jutri  28. marca ob 20.40 na TV SLO 1.

V Informativnem programu Televizije Slovenija je ob 75-letnici izraelske države nastal dokumentarni film, avtorja Nejca Krevsa z naslovom Med, mleko in nemir.

Dokumentarni film Med, mleko in nemir avtorja Nejca Krevsa osvetli pomembne zgodovinske, družbene in politične mejnike v razvoju sodobne izraelske države.

Od sionističnih idej, holokavsta, judovsko-arabskih vojn do izraelsko-palestinskega konflikta, mirovnih pogajanj in diplomatskih odnosov med Slovenijo in Izraelom.

Krevsov dokumentarni prvenec ponuja uvid v fenomen izraelskega družbenega in kulturnega protislovja, ki ga tvorijo prišleki iz več kot 150 držav. Zgoščen etnični prostor 9-milijonskega Izraela krepi duh liberalne in sekularne misli na eni strani ter preboj verske vneme in žlahtne konservativnosti na drugi. Izrael je zrcalo sveta in zgodba o sanjah, ki se jih nikoli ni nehalo sanjati.

Več na spodnjih povezavah:

Dokumentarni film Med, mleko in nemir ob 75-letnici nastanka izraelske države - RTV SLO

Mednarodna obzorja: Med, mleko in nemir (rtvslo.si)

Vir: MMC RTV SLO, RTV365

KONTEKST: Didaktični izzivi pri predmetu družboslovje : pri pouku razvijati sposobnost za samostojno in kritično razmišljanje o temeljnih aktualnih izzivih sodobnih družb; aktualizacija obravnavane vsebine filma v luči nestabilnih in napetih razmer na Bližnjem vzhodu.