Vabilo k sodelovanju- natečaj "Kaj me osreči"

Vabilo k sodelovanju- natečaj "Kaj me osreči"

od Jožica Gramc -
Število odgovorov: 0

 Vabimo vas, da povabite svoje dijake da oddajo svojo misel “Kaj me osreči”!

 Oddajo  jo lahko do 31. 6. 2021.

Kartice Kaj me osreči - mladi podajajo odgovor na večno vprašanje.

"Kolikor je ljudi, toliko je različnih definicij sreče. In prav je, da ima vsak svojo," pravijo pri mreži L’MIT, ki vse od leta 1999 zbira domiselne, simpatične in nenavadne odgovore mladih na vprašanje, kaj me osreči ...Natečaj je bolj odsev družbe oziroma v tem primeru mladih, ki so del te družbe. Mladim daje možnost, da izrazijo svoje misli, ki pa so verjetno na neki način povezane tudi s stanjem v družbi. Zanimivo bo videti, kakšni odgovori nas čakajo letos, glede na to, da situacija s covidom-19 ne pojenja, mladi so se dolgo šolali od doma, še vedno imamo kar nekaj prepovedi. Situacija, v kateri smo se znašli, zagotovo vpliva tudi na mlade in posledično tudi na to, kaj jih v tej družbi osrečuje oz. kje iščejo pozitivne elemente«.

Več o natečaju tudi  na spodnji povezavi:

https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/popkultura/mladi-iskreno-in-brez-dlake-na-jeziku-povedo-kaj-jih-osreci/573681

DIDAKTIČNI IZZIV/ UPORABNI VIDIK ZA  VAS / KAKO lahko uporabim-o razglednice kot didaktični pripomoček pri pouku? Pri katerih temah in priložnostih?

Spodbudne so vaše povratne informacije o vsakoletnem sodelovanju vaših dijakov pri tem natečaju, ki puščajo sledi tudi na vaših šolah in nagovarjajo različne generacije na šoli.

 Kako so se vaši dijaki odzvali na miselni izziv v tem šolskem letu: » Kaj me osrečuje v času korone?«

 KORISTNi VIRI/ KONTEKST: Iz Rdečega križa Slovenije obveščajo, da sta na voljo prevoda dveh priročnikov Referenčnega centra Mednarodne federacije društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca za psihosocialno podporo: Nazaj v šolo po covid-19 in Izguba in žalovanje v času covid-19.  Več v priponki.

Pred kratkim je potekala MEDNARODNA KONFERENCA MLADINSKEGA DOMA JARŠE: SODOBNI IZZIVI DELA Z MLADIMI IZ RANLJIVIH SKUPIN

Vir:  https://konferenca.mdj.si/ (na povezavi so dostopni povzetki prispevkov )

Miselni izziv: KAJ PRAVI ZNANOST O SREČI   https://i.pinimg.com/736x/bf/be/dc/bfbedc0b8f80cea3b3f3190688ab260a.jpg