ANGAŽIRANO: Vabilo k sodelovanju

ANGAŽIRANO: Vabilo k sodelovanju

od Jožica Gramc -
Število odgovorov: 0

Spodnja razpisa (Slovenski šolski muzej, Slovenski etnološki muzej), lahko dodatno obogatita nabor avtentičnih nalog za preverjanje in ocenjevanje pri predmetu družboslovje.*

Slovenski šolski muzej spremlja tudi vsakdanje dogajanje sodobnega časa. Muzej bi rad dokumentiral tudi take vrste šolo za naše zanamce - SŠM: Šola v času korona virusa

SŠM nagovarja starše in učence in  vabi k sodelovanju, da  napišete/opišete,  narišite vaša razmišljanja  tem kako poteka šolanje doma,  kakšnimi težavami ste se na začetku morali spoprijeti, kako vam je všeč taka šola, … naredite kakšno fotografijo, npr: lahko fotografirate tudi kakšno obvestilo na vratih šol, morda prazno in zaprto otroško igrišče … (lahko s telefonom),

Vir in več informacij o sodelovanju: SŠM, april 2020

SLOVENSKI ETNOGRAFSKI MUZEJ  vabi k sodelovanju v projektu:

Kdo sem v času pademije?

Zbirajo misli, razmišljanja, verze zgodbe:

Več:  https://www.etno-muzej.si/sl/novice/kdo-sem-v-casu-pandemije-zbiramo-misli-razmisljanja-verze-zgodbe

*KONTEKST: predmet DRUŽBOSLOVJE/ /PREVERJANJE IN OCENJEVANJE:

Glede na opredeljene  kriterije uspešnosti lahko v danih okoliščinah dijak pridobi oceno za izdelan izdelek  dogovorjen, ali si ga izbere sam, glede na cilje in standarde v katalogu znanja  za družboslovje.

SPODBUDA/ ODMEV
 Hvaležna sem vam:  za vaše dosedanje povratne informacije o vašem delu v novih okoliščinah, za vaša razmišljanja, vaše ideje in predloge, za iskrenost in zaupanje.

Ob vaših odzivih in rešitvah prepoznavam vašo zavzetost, ustvarjalnost in človečnost.

Zahvaljujem se vam za vaše pronicljive misli in pripravljenost, da ste svoje izkušnje pripravljeni deliti z drugimi.

(Uredil/a Apolonija Jerko - izvorna oddaja sreda, 15. april 2020, 22:23 )