Poučevanje na daljavo

Poučevanje na daljavo

od Anton Polšak -
Število odgovorov: 10

Spoštovani

Ob nezavidljivih razmerah, v katerih smo se znašli in v katerih od vas zahtevajo še pouk na daljavo vas vabim, da se oglasite v tem forumu, ki je namenjen izmenjavi mnenj in rešitev. Ko utegnete, napišite, kaj ste uspeli narediti danes, oz. kako ste si zamislili pouk na daljavo na vaši gimnaziji. Lahko se oglasite tudi v forumu v Sodelovalnici. Vabljeni k sodelovanju. 

Lepo pozdravljeni in vse dobro

Anton Polšak

V odgovor na Anton Polšak

Odg: Poučevanje na daljavo

od Mojca Kelbič Đajić -

Na Škofijski gimnaziji Antona Martina Slomška smo v petek v spletnih učilnicah nastavili exelove tabele z osnovnimi informacijami za prvi in drugi teden. V te tabele smo razredniki vpisali urnike, kolegi pa so pri svojih urah zapisali dejavnosti, ki naj jih dijaki opravijo. Obseg dela za posamezen predmet je 25 minut, da jih preveč ne obremenimo in s tem vzamemo voljo do dela na daljavo. 

V spletni učilnici sem za vsak letnik objavola dejavnosti:

1. letnik, iučbenik, poglavje Prst;

2. letnik, delovni list Latinska Amerika + opisni kriteriji za oddano delo;

3. letnik, delovni list Srednja Evropa + opisni kriteriji za oddano delo;

4. letnik, reševanje izpitnih pol, objavljenih na ric-u. 

V odgovor na Mojca Kelbič Đajić

od Anton Polšak -
Kolegica Mojca,
me veseli, da ste začeli že danes. Kot vidim, ste se usmerili v obvladljive naloge in konkretna navodila. Kakor poznam, ima tudi Jazon delovne liste in tudi vključuje refleksijo dijaka. Mogoče še za vključiti.

Lep pozdrav
Anton Polšak

od Evelina mag. Katalinić -

Pozdravljeni,

z dijaki ekonomske gimnazije izvajamo aktivno obliko pouka preko šolske spletne učilnice.

Na podlagi objavljenih prezentacij dijaki samostojno predelajo novo učno snov, nato pa rešijo naloge, s katerimi samoevalvirajo svoje usvojeno znanje. Naloge mi po urniku, ki ga imamo določenega na ravni šole, oddajajo v spletno učilnico, kjer vsakemu posebej zapišem povratno informacijo - element formativnega načina poučevanja.

Vse dobro!

mag. Evelina Katalinić

EKONOMSKA ŠOLA M.SOBOTA

od Anton Polšak -
Pozdravljeni

Vidim, opazili ste lahko pa tudi vi, da je kolega Dušan Rojko napisal o svojih izkušnjah oziroma o načinu dela v Sodelovalnici v forumu o tekmovanju, pa ga naprošam, da se oglasi še tukaj. 

lepo pozdravljeni
Anton Polšak

od Anton Polšak -
Pozdravljeni

Ja, malo drugače moramo delati. Zato vabljeni, da se kaj oglasite v tej spletni učilnici ali pa Sodelovalnici, kjer je glavnina forumskega dogajanja. Kolegi objavljajo vse več povssem konkretnih primerov, kaj (lahko) delate z učenci oz. dijaki. vabljeni k sodelovanju.

Anton Polšak

http://www.dlib.si/results/?euapi=1&query=%27keywords%3dzavod+republike+slovenije+za+%c5%a1olstvo%27&sortDir=ASC&sort=date&pageSize=20&flocation=Zavod+RS+za+%c5%a1olstvo&frelation=Geografija+v+%c5%a1oli

od Anton Polšak -

Spoštovani

Poučevanje na daljavo je v teh razmerah (skoraj) edina možnost. V forumu v Sodelovalnici je že precej dobrih zamisli in povezav, zanima pa nas tudi, kakšno gradivo ali navodila posredujete učencem. Vabim vas k izmenjavi primerov oz. gradiva. Menim, da več ljudi več ve in da si lahko med seboj pomagamo. Gradivo lahko pripnete kot datoteko v forumu, a ta postaja vse bolj dolg, ali pa oddate v odložišče nalog v tem poglavju. Lahko pa tudi pošljete na moj e-naslov anton.polsak@zrss.si in bom objavil v posebni mapi.

Lepo pozdravljeni in bodite dobro
Anton Polšak

od Anton Polšak -
Spoštovani

Kot svetovalec ZRSŠ spremljam informacije glede mature 2020, nimam pa nobenih informacij od vas, spoštovani kolegi, kako ste v delo na daljavo vključili priprave na maturo. Pred časom je RIC poslal navodila glede izvedbe vaj oz. terenskega dela (ekskurzije). Kako pa je s pripravo na pisni del? Že pred leti, ko sem bil v državni komisiji za NPZ, se je oblikovala baza vprašanj za NPZ, splošno in poklicno maturo. Ali to kaj uporabljate? Sam sem v času pred tem, ko sem nekaj malega poučeval na gimnaziji, za preverjanje in utrjevanje vključeval kar vprašanja iz objavljenih izpitnih pol. 

lep pozdrav
Tone

od Teja Pišot -

Pozdravljen, 

Moji maturanti so imeli srečo, da smo terenske vaje in ekskurzijo opravili pred karanteno. Tako, da s tem ni bilo problemov. Sedaj pa se srečujemo na videokonferencah in pregledujemo star izpitne pole; pošljem jim primere testov za posamezne celine, ki so narejeni s pomočjo vprašanj iz banke nalog. Ponavljamo ustno glede na cilje v izpitnem katalogu za maturo. Dobimo se dvakrat na teden. Ni pa enako kot , če bi bili v razredu.

Lep pozdrav, Teja Pišot

od Anton Polšak -
Spoštovani

Na portalu SIO.SI se je primerom dela na daljavo pri drugih predmetih pridružila tudi geografija s temo Obpanonskih pokraiin Slovenije. Objavo najdete na: https://podpora.sio.si/obpanonske-pokrajine/ . Oblikovno bi bilo mogoče primer še dodelati, vendar geografa nimava pravico objavljanja na zavihku Podpora; vseeno pa lahko služi svojemu namenu.

Lepo pozdravljeni
Anton Polšak

od Anton Polšak -
Spoštovani

Ob ponovni razširitvi koronavirusa smo v podobnih razmerah, kar se tiče pouka, kot so bile spomladi. Delo poteka na daljavo. Zato ste vljudno vabljeni da v odložišče v tem poglavju spletne učilnice oddate kakšen primer učne priprave ali situacije, kakor ste jo ali boste izvedli. Kolegica pravi, da bi kaj oddala, pa čaka na druge. :) Ob tem lahko preletite še gradivo, ki sva ga pripravila s kolegom Borutom Stojilkovićem, menim pa, da so vam v pomoč in za nove zamisli najbolj priročni pač primeri kolegov iz prakse.

lepo vas pozdravljam in vse dobro
Anton Polšak