UPORABNI NAMIGI za pouk družboslovja

Mogoče bi vas drevi zanimala geografska videovečernica

od Igor Lipovšek st. -
Število odgovorov: 0

Spoštovane kolegice in kolegi.

20. decembra vas vabimo, da se z računalnikom, tablico ali pametnim telefonom ob 19.58 videokonferenčno vključite na povezavo https://vox.arnes.si/zrss_si-geografija in vklopite zvočnike.

Kolega Zoran Habot bo predstavil spletne kvize.

Na https://quizizz.com/admin/quiz/5c0eb53f15ce5c001a1d2e30 se enostavno naredi kviz na spletu v slovenskem jeziku. Ne potrebujemo več Turning pointa in plačljivih kvizov. Gre za https://quizizz.com, kjer lahko preprosto rešujemo različne kvize drugim ali pa si sestavimo svoj kviz za preverjanje znanja. Zakaj je zanimiv? Ker lahko učenci dostopajo do kviza preko računalnika ali še bolje preko telefona.

Potem pa še malo o uporabi QR-kode (kure) in spletne učinice pri geografiji. To je bilo razvito v razvojni nalogi Razvijanje in preizkušanje sodobnih organizacijskih in didaktičnih pristopov za delo z nadarjenimi v OŠ in SŠ: Terensko delo na internetu?  Znotraj teme bi se dotaknil googlove spletne učinince. Le ta  omogoča učiteljem, da prihranijo čas, organizirajo svoja predavanja in izboljšajo komunikacijo. Učilnica je novo orodje v storitvi Google Apps for Education, ki omogoča učiteljem hitro ustvarjanje in organiziranje nalog, učinkovito posredovanje povratnih informacij in preprosto komunikacijo s svojimi študenti. Učilnica omogoča učencem, da organizirajo svoje naloge v storitvi Google Drive, jih dokončajo in oddajo ter komunicirajo neposredno s svojimi učitelji in sošolci. Učilnica združuje Google Dokumente, Drive in Gmail, kar omogoča učiteljem, da ustvarijo in zberejo naloge brez papirja. Učitelji lahko hitro vidijo, kdo je dokončal nalogo oz. je ni dokončal, ter neposredno posredujejo sprotne povratne informacije. Učitelji lahko ustvarijo obvestila, zastavijo vprašanja in sproti komunicirajo z učenci.

Smo vas prepričali? Vsaj pol pogleda in pol poslušanja se vam za pol ure splača nameniti. Mogoče vam bo olajšalo in poenostavilo pouk in ga naredilo bolj učinkovitega in zanimivega.

P.S. Seveda pa tudi hvala Mateju Matkoviču, ker je letošnji led večernic prebil prejšnji mesec.